Eğitim İçeriği
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi; İnsan Kaynakları Yönetmeliği ve İş Kanunları, Sözleşmeler, Sendikalar, İlgili Yönetmelikler ve Toplu İş Sözleşmeleri hakkında detaylı bilgilendirme sağlamaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi, firmanın insan gücüne, bilgisine ve becerisine dayalı tüm işlemlerden sorumludur. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra tüm departmanların raporlamasını hazırlar. İnsan Kaynakları alanında stratejik anlayış, planlama, işe alım süreçleri, mülakat teknikleri, performans değerlendirme, oryantasyon-adaptasyon süreçleri ve iletişim gibi temel alanda gerekli konuların yer aldığı program olmakla birlikte İş Kanunları ve Yönetmelikler'in yer aldığı eğitim programıdır.
İş kanunları ve iş hukuku, iş yeri bildirme, istisnalar, eşit davranma, devir, fesih, çalışma süreleri, çalışma yaşı, çalışma yasakları, iş sağlığı güvenliği, İŞKUR, idari ceza hükümleri, sendikalar, toplu iş sözleşmesi kanunu, iş kolları, kuruluşlar, genel kurul, üyelik, faaliyetler, temsilci, teşmil, yetki belgesi toplu iş uyuşmazlıkları, Yüksek Hakem Kurulu, grev ve lokavt, çalışma yönetmeliği, fazla çalışmada sınırlar, ücret, prim, ikramiye, idari para cezaları, devletin yükümlülükleri, asgari ücret gibi alanlarda detaylar yer almaktadır.
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı eğitimi ilgili program ve konularda yetkinlik kazandırmak amaçlanmıştır. Eğitim programına bu alana ilgi duyan ve detaylı bilgiye sahip olmak isteyen, bu iki alanda da kendini geliştirmek isteyen herkes başvuru da bulunabilmektedir.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
- İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
- Stratejik İnsan Kaynakları Yönetim Anlayışı
- İnsan Kaynakları Yönetimi İş Analizi
- İnsan Kaynakları Yönetimi Planlama
- İnsan Kaynakları Yönetimi İşe Alım Süreci
- İnsan Kaynakları Yönetimi Oryantasyon ve İşe Yerleştirme
- İnsan Kaynakları Yönetimi Performans Değerlendirme
- İnsan Kaynakları Yönetimi Ücret
- İnsan Kaynakları Yönetimi Kariyer Yönetimi
- İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitim ve Geliştirme
- İnsan Kaynakları Yönetimi Çalışanların Motivasyonu
- İletişim
- Mülakat Teknikleri
- CV Hazırlama
- Mobbing
- 4857 Sayılı İş Kanunu
- İş Yerini Bildirme
- İstisnalar
- Fesih
- Çalışma Belgesi
- Çalışma Süreleri
- Çalıştırma Yasakları
- Asgari Ücret-Yarım Ücret-Fazla Çalışma Ücreti
- Geçici İş Görmezlik
- İdari Ceza Hükümleri
- 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu
- İşkolları, Kuruluşlar
- Genel Kurul
- Üyelik, Sona Erme, Askıya Alınma
- Faaliyetler
- Teşmil
- Yetki Belgesi
- Yüksek Hakem Kurulu
- Grev ve Lokavt
- Devlet Yükümlülükleri
- İdari Para Cezaları
- Asgari Ücret, Prim, İkramiye
- Çalışma Yönetmeliği
- Ücretli-Ücretsiz İzinler
- Fazla Çalışma da Sınırlar
- Kadın-Genç-Çocuk-Engelli- Eski Hükümlü Çalıştırma
- İzin Kurulu
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı eğitim programı uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşmekte olup, dersler ve sınavlar internet üzerinden yapılacaktır. Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır. Katılımcılar Türkiye'nin her yerinden katılabilir. Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Eğitim başladığında kullanıcı adı ve şifre mesaj yoluyla iletilmektedir. Sınavlar internet üzerinden, Avrupa Online Sınav Uygulama Kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Eğitim ve sınav 1 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında gönderilmesi gerekmektedir. Her adayın başarısız olması durumunda 3 sınav hakkı vardır. Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.